Novosti

 
 
Slika Ani Grubišić
Konferencija i ljetna skola
napisao/la Ani Grubišić - Četvrtak, 29. Lipanj 2017., 18:22
 

6. Konferencija i ljetna škola 

"Fizika i filozofija: Prostor i vrijeme"

 

Šesti put po redu, PMF, FESB, FFST i IFZG organiziraju skup Fizika i filozofija, koji je ove godine posvećen pitanjima prostora i vremena. Skup se održava 6. i 7. srpnja, a ljetna škola 4. do 7. srpnja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Ruđera Boškovića 33 (amfiteatar A1-1). Na konferenciji i ljetnoj školi sudjeluju ugledni svjetski predavači, kao što su Tim i Vishnya Maudlin (New York University), Christian Wüthrich (L'Université de Genève), Tomislav Živković (Institut Ruđer Bošković), Neven Bilić (Institut Ruđer Bošković), Dieter Suisky (Humboldt University Berlin), Andrea Reichenberger (University of Paderborn) i brojni drugi.

Glavni cilj skupa je razvijanje interdisciplinarnog pristupa pitanjima prostora i vremena koja su u fokusu istraživanja fizike i filozofije. Bit će predstavljen razvoj ideje prostora i vremena od Aristotela do Einsteina, ali i suvremena istraživanja kvantne gravitacije i crnih rupa. 

Predavanja će se održati na engleskom jeziku, a više informacija o samom skupu može se naći na adresi http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.phpCjelokupni program ljetne škole i konferencije nalaze se na sljedećim adresama: 

http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php?id=2017:summer_school

http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php?id=2017:conference