Obavijesti Odjela za informatiku

 
 
Picture of Saša Mladenović
Webinar o korištenju programa Alice u školama
by Saša Mladenović - Friday, 17 February 2017, 12:32 PM
 

Prvi u nizu webinara o korištenju programa Alice u školama po svijetu održat će se u petak, 17. veljače 2017.

 

Alice je besplatan alat za učenje osmišljen kako bi omogućio učenicima usvajanje osnova programiranja u kontekstu stvaranja animiranih filmova i jednostavnih video igara. U 3-D programskom okruženju koje nudi Alice, lako je napraviti animaciju za pripovijedanje priče, igranje interaktivnih igara ili izradu videozapisa za dijeljenje na webu. Više informacija o programu Alice je dostupno na: http://www.alice.org.

 

U ovom webinaru, saznat ćemo kako se Alice koristi u Sloveniji. Predavači su Samo Jamšek i Matjaž Marussig.

 

Samo poučava u osnovnoj školi već 16 godina. Poučava kemiju, fiziku, robotiku, računalne mreže i uvod u programiranje korištenjem programa Alice i Scratch za djecu uzrasta od 10 do 15 godina. Također drži uvodne tečajeve za djecu koja žele naučiti pisanje jednostavnih aplikacija u Javi i JavaScript jeziku te izradu web stranica. Su-autor je nekoliko udžbenika za osnovne škole te je sudjelovao u različiitm projektima uvođenja IKT u poučavanje.

 

Matjaž je nezavisan proizvođač softvera. Već 25 godina se bavi informacijskim tehnologijama, poslovni je partner tvrtke Oracle te osnivač obrazovne ustanove "Oblačna škola" koja pruža znanja o najnovijim dostignućima u IT području za djecu uzrasta od 10 do 15 godina, počevši s Alice.

 

Webinar će početi u 13h po srednjoeuropskom vremenu te će trajati oko 60 minuta.

 

Poveznica za uključivanje u webinar je: https://connect.carnet.hr/fer-alice/ (potrebno je prijaviti se kao Gost).

Korištenje ove tehnologije za webinar omogućila je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet.

Tehničku potporu pružaju nam kolege s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, koji su pripremili i upute za povezivanje na hrvatskom jeziku: http://www.aquilonis.hr/dodaci/alice-oracle-webinari/Adobe_Connect_instalacija_i_prijava_na_sustav_HR.pdf.

 

Srdačno vas pozivamo da se pridružite Matjažu, Samu i nama u petak, 17. 2. 2017 u 13h, radujemo se vašem sudjelovanju i molimo da ovu obavijest podijelite i s ostalim kolegama s kojima surađujete.

 

Hvala unaprijed i srdačan pozdrav,

Darko

 

Oracle Academy

 

Darko Jureković | Oracle Academy Program Manager