Novosti

 
 
Picture of Ante Bilušić
Radionica „4th Grandmaster Early-Career Workshop in Physics“
by Ante Bilušić - Tuesday, 9 July 2019, 7:14 PM
 

Poštovani,
Na našem fakultetu će se od 1. do 7. rujna 2019. godine održati radionica „4th Grandmaster Early-Career Workshop in Physics“ (http://magnetooptics.phy.bme.hu/split/), koja nastavlja tradiciju prijašnjih konferencija održanih u Augsburgu, Budimpešti i Beču. Konferencija je namijenjena prvenstveno mladim znanstvenicima s ciljem omogućavanja doktorandima i poslijedoktorandima predstavljanje svojih istraživanja u obliku usmenih predavanja ili postera. Također se ohrabruju prijave studenata diplomskih studija kojima su za sudjelovanje i izlaganje vrata širom otvorena. Jedan od ciljeva radionice je i uspostavljanje veze mediju generacijski bliskim znanstvenicima koje onda često traju cijeli život. Napokon, želja je da se ovakvim susretima unapređuje znanstveno-istraživački rad mladih znanstvenika te da ih se motivira za otvorenost prema raznim temama unutar srodnih područja fizike meke i tvrde materije i biofizike. Konferencija je rezultat suradnje nekoliko sveučilišta i instituta iz Beča, Budimpešte, Ljubljane, Splita i Zagreba te je dio pokušaja osnaživanja znanstvenih aktivnosti unutar srednje Europe.

Središnji događaj jest jednodnevni simpozij na kojem vrhunski znanstvenici obrađuju jednu suvremenu istraživačku temu. Tako je na primjer simpozij u Beču (http://solidfun.tuwien.ac.at/grandmaster/symposium) bio usmjeren prema topologiji i supravodljivost dok će ovogodišnji biti vezan uz biofiziku (http://magnetooptics.phy.bme.hu/split/symposium/), što je prilika da sudjeluju i znanstvenicima iz srodnih znanstvenih polja. 

Sudionici su oslobođeni plaćanja kotizacije.

Više informacija potražite na http://magnetooptics.phy.bme.hu/split/ ili kontaktirajte prof. Nevena Barišića (nbarisic@phy.hr) odnosno prof. Antu Bilušića (bilusic@pmfst.hr).