Novosti

 
 
Slika Nikola Marangunić
Obavijest o studentskom natjecanju “Pokretač“
napisao/la Nikola Marangunić - Ponedjeljak, 6. Svibanj 2019., 14:44
 

Udruga Studentski informativni kutak otvorila je prijave za natjecanje pod nazivom Pokretač kako bi studente upoznala s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju. 

Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija (zdravstvo, obrazovanje, očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja, mir i sigurnost, ekonomija) i osmisliti inovativni poslovni model koji će rješavati važan društveni problem unutar nje.

U prvom online dijelu natjecanja rade svoj business model canvas odgovarajući na sve smjernice u propisanom obrascu, a rješenja šalju do 15. svibnja. Deset odabranih finalista svoja rješenja usmeno predstavljaju žiriju u završnici natjecanja zakazanoj za 29. svibnja – u pitch formatu.

Na svečanoj završnici, prva će tri sudionika (tima), prema odabiru žirija, kojeg čine predstavnici Udruge, partnera natjecanja tvrtke STEMI i sponzora OTP banke, osvojiti sljedeće nagrade:

  • 1. mjesto – 4500 kn + STEMI hexapod
  • 2. mjesto – 2500 kn + STEMI hexapod
  • 3. mjesto – 2000 kn. 

http://studentski.hr/studenti/vijesti/zapocelo-studentsko-natjecanje-pokretac-najbolje-ocekuju-bogate-novcane-nagrade-i-roboti?fbclid=IwAR1qkunM_UWmlcWIC5bpdUSjUhRxdha4WCLk7AfmnR19Q2CbUfuL8EembVo